NIEUW - Spider - Relaties tussen ondernemingen en bedrijfsleiders
Vinden

Opgelet met boiler rooms

Als iemand u aan de telefoon voorstelt om aandelen of andere financiële producten te kopen, een beheersaccount of een termijnrekening te openen, te beleggen in crowdfunding enzovoort, wees dan op uw hoede. Mogelijk hebt u met een boiler room te maken.

Ze gebruiken steeds dezelfde techniek. Aanvankelijk wordt het slachtoffer gelokt met een eerste, vaak beperkte investering, die al snel rendabel blijkt te zijn. Vervolgens komt het systeem op gang en krijgt de betrokkene de vraag om steeds meer te investeren. Wanneer hij zijn geld terug wil, wordt het ingewikkeld: dat is onmogelijk zonder bijkomende stortingen of nieuwe investeringen, die als bij toeval verlieslatend worden. Het slachtoffer wordt voortdurend onder druk gezet - vandaar de Engelse benaming boiler room - en ziet zijn geïnvesteerde geld uiteraard nooit terug.

De FSMA herhaalt regelmatig haar waarschuwingen en publiceert bovendien op haar website een ellenlange lijst van vennootschappen waar u beter voor op uw hoede bent. Ze stelt ook dat beheerders en bedrijfsleiders bijzonder waakzaam moeten zijn. Heel wat boiler rooms richten zich immers tot die doelgroep.
Lees meer

 

Terug
Partner Content
IFBD

Psychologie van overtuigen: ijs verkopen aan eskimo's
15 november 2023 - Antwerpen
   > U leert hoe invloed en beïnvloeding werkt.
   > U leert hoe u alles gedaan krijgt ...
   > U krijgt superkrachtige technieken om onzichtbaar te overtuigen. Klik hier voor meer informatie

Partner Content
Belgian Laser Company

Op zoek naar een partner in plaatbewerking?
Zoek niet verder, Belgian Laser Company is er om aan al je behoeften te voldoen. “Onze dienstverlening begint al tijdens de teken- en ontwerpfase en eindigt pas bij de assemblage." zaakvoerder Patrick Mok.
Lees hier meer over dit complete plaatje

Infotheek
Bijgewerkt dossier met maatregelen - oorlog in Oekraïne

Oorlog in Oekraïne - Op 21 september van dit jaar bijgewerkt dossier dat het mogelijk maakt de maatregelen te volgen die werden genomen door de belangrijkste Belgische, Europese en internationale economische spelers en financiers in het kader van de crisis tussen Rusland en Oekraïne.
 

 

 

Jaarlijkse indexatie van bedragen voor aanslagjaren 2021-2022-2023

Circulaire 2023/C/77 over de jaarlijkse indexatie van de bedragen van toepassing voor de aanslagjaren 2021, 2022 en 2023

 

Bescherming van consument in de bouwsector

Centrale Raad voor het Bedrijfsleven - Bescherming van de consument in de bouwsector

 

Wetstraat
Bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen

Wet tot omzetting van Richtlijn (EU) 2019/713 betreffende de bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen - BS 8 september, p. 73.975
 

Steun voor goederenvervoer per spoor per geïsoleerde wagons

Wet houdende steun voor het goederenvervoer per spoor per geïsoleerde wagons - BS 7 september, p. 73.675

Interprofessionele onderhandelingen 2023-2024

Wet tot uitvoering van het afsprakenkader in het kader van de interprofessionele onderhandelingen voor de periode 2023-2024 - BS 5 september, p. 71.811