NIEUW - Spider - Relaties tussen ondernemingen en bedrijfsleiders
Vinden

Het recht om contant te betalen

Sinds 1 juli 2022 moeten alle ondernemingen, ongeacht hun grootte, de consument minstens één elektronische betaalwijze aanbieden. Elektronisch betalen zit duidelijk in de lift. Uit de recentste driejaarlijkse studie die de Europese Centrale Bank in 2022 uitvoerde, blijkt dat 45% van de consumenten zijn aankopen in verkooppunten contant betaalt. In 2019 was dat nog 57%, wat een daling van 12 procent in drie jaar tijd inhoudt. Daar zit de covidcrisis uiteraard voor iets tussen.

Hoewel met de kaart betalen onmiskenbaar heel wat praktische voordelen heeft, kunnen we ook niet ontkennen dat het massale gebruik van elektronische betalingen sporen nalaat. De toepassingen om het betalingsverkeer te traceren worden bovendien steeds beter, zodat geen enkel detail van ons privéleven nog verborgen blijft. Daar komt nog bovenop dat bepaalde zaken zichzelf al cashless hebben verklaard, terwijl biljetten en munten de enige wettige betaalmiddelen zijn.

Vandaar de vraag van de MR om in de wet het recht op te nemen voor de consument om bij een fysieke verkoop met contant geld te betalen.
Lees meer

 

Terug
Partner Content
Partner Content
IFBD

Psychologie van overtuigen: ijs verkopen aan eskimo's
15 november 2023 - Antwerpen
   > U leert hoe invloed en beïnvloeding werkt.
   > U leert hoe u alles gedaan krijgt ...
   > U krijgt superkrachtige technieken om onzichtbaar te overtuigen. Klik hier voor meer informatie

Belgian Laser Company

Op zoek naar een partner in plaatbewerking?
Zoek niet verder, Belgian Laser Company is er om aan al je behoeften te voldoen. “Onze dienstverlening begint al tijdens de teken- en ontwerpfase en eindigt pas bij de assemblage." zaakvoerder Patrick Mok.
Lees hier meer over dit complete plaatje

Infotheek
Bijgewerkt dossier met maatregelen - oorlog in Oekraïne

Oorlog in Oekraïne - Op 21 september van dit jaar bijgewerkt dossier dat het mogelijk maakt de maatregelen te volgen die werden genomen door de belangrijkste Belgische, Europese en internationale economische spelers en financiers in het kader van de crisis tussen Rusland en Oekraïne.
 

 

 

Jaarlijkse indexatie van bedragen voor aanslagjaren 2021-2022-2023

Circulaire 2023/C/77 over de jaarlijkse indexatie van de bedragen van toepassing voor de aanslagjaren 2021, 2022 en 2023

 

Bescherming van consument in de bouwsector

Centrale Raad voor het Bedrijfsleven - Bescherming van de consument in de bouwsector

 

Wetstraat
Bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen

Wet tot omzetting van Richtlijn (EU) 2019/713 betreffende de bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen - BS 8 september, p. 73.975
 

Steun voor goederenvervoer per spoor per geïsoleerde wagons

Wet houdende steun voor het goederenvervoer per spoor per geïsoleerde wagons - BS 7 september, p. 73.675

Interprofessionele onderhandelingen 2023-2024

Wet tot uitvoering van het afsprakenkader in het kader van de interprofessionele onderhandelingen voor de periode 2023-2024 - BS 5 september, p. 71.811