NIEUW - Spider - Relaties tussen ondernemingen en bedrijfsleiders
Vinden

Elektronische controlekaart

Elke werknemer die tijdelijk werkloos wordt gesteld, moet vanaf de eerste effectieve werkloosheidsdag van elke maand in het bezit zijn van een controlekaart en moet die invullen volgens de richtlijnen die erop vermeld staan. Sinds 1 september mag die kaart elektronisch zijn.

Afhankelijk van het geval kan het gebruik ervan verplicht of facultatief zijn. De kaart is verplicht wanneer het gebruik ervan is vastgelegd in een cao of in het arbeidsreglement. Ze is facultatief wanneer het gebruik ervan voortvloeit uit een onderlinge overeenkomst tussen werkgever en werknemer.

In dat geval gebruiken alleen de werknemers die een wederzijds akkoord met hun werkgever hebben de elektronische controlekaart (eC3.2). De anderen blijven de door de werkgever bezorgde papieren controlekaart (C3.2A) gebruiken. De RVA publiceerde op zijn website een infoblad over het nieuwe systeem.
Lees meer
 

Terug
Partner Content
Partner Content
IFBD

Psychologie van overtuigen: ijs verkopen aan eskimo's
15 november 2023 - Antwerpen
   > U leert hoe invloed en beïnvloeding werkt.
   > U leert hoe u alles gedaan krijgt ...
   > U krijgt superkrachtige technieken om onzichtbaar te overtuigen. Klik hier voor meer informatie

Belgian Laser Company

Op zoek naar een partner in plaatbewerking?
Zoek niet verder, Belgian Laser Company is er om aan al je behoeften te voldoen. “Onze dienstverlening begint al tijdens de teken- en ontwerpfase en eindigt pas bij de assemblage." zaakvoerder Patrick Mok.
Lees hier meer over dit complete plaatje

Infotheek
Bijgewerkt dossier met maatregelen - oorlog in Oekraïne

Oorlog in Oekraïne - Op 21 september van dit jaar bijgewerkt dossier dat het mogelijk maakt de maatregelen te volgen die werden genomen door de belangrijkste Belgische, Europese en internationale economische spelers en financiers in het kader van de crisis tussen Rusland en Oekraïne.
 

 

 

Jaarlijkse indexatie van bedragen voor aanslagjaren 2021-2022-2023

Circulaire 2023/C/77 over de jaarlijkse indexatie van de bedragen van toepassing voor de aanslagjaren 2021, 2022 en 2023

 

Bescherming van consument in de bouwsector

Centrale Raad voor het Bedrijfsleven - Bescherming van de consument in de bouwsector

 

Wetstraat
Bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen

Wet tot omzetting van Richtlijn (EU) 2019/713 betreffende de bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen - BS 8 september, p. 73.975
 

Steun voor goederenvervoer per spoor per geïsoleerde wagons

Wet houdende steun voor het goederenvervoer per spoor per geïsoleerde wagons - BS 7 september, p. 73.675

Interprofessionele onderhandelingen 2023-2024

Wet tot uitvoering van het afsprakenkader in het kader van de interprofessionele onderhandelingen voor de periode 2023-2024 - BS 5 september, p. 71.811