Vinden

Nieuwe plattelandsbewoners te veeleisend?

Op het platteland wonen? Heel wat stadsbewoners dromen ervan, maar eenmaal ze de stap hebben gezet, willen ze vaak hun eigen regels aan de plaatselijke bevolking opleggen. Het aantal gerechtelijke procedures dat wordt gestart door nieuwkomers in landelijke zones die klagen over lawaai of geurhinder, is immers niet meer te tellen.

Zowel op het platteland als in de stad zijn er een aantal ongemakken waar je mee moet leren leven, zo stelt Les Engagés in een wetsvoorstel waarmee de partij nieuwkomers op het platteland of vakantiegangers ervan wil weerhouden om klacht in te dienen tegen wie door het uitvoeren van gebruikelijke plaatselijke activiteiten lawaai of geurhinder veroorzaakt.

Zo zou het niet langer mogelijk zijn om “het aantasten van de openbare rust of asociaal gedrag voortvloeiend uit beroeps- of landbouwactiviteiten en folkloristische of culturele activiteiten die regelmatige en voldoende duurzame lokale gebruiken vormen” in te roepen tegen het (al dan niet) in actie komen van de gemeente.
Lees meer
 

 

Terug
Partner Content
Partner Content
Infotheek
Boordtabel van het concurrentievermogen van de Belgische economie

Boordtabel van het concurrentievermogen van de Belgische economie - 2023 - Executive summary
 

Psychosociale risico’s op het werk

Psychosociale risico’s op het werk - Verzameling van de rechtspraak van de arbeidsgerechten sinds 2016
 

Patentindex 2023

Patentindex 2023 (in het Engels)
 

 

Wetstraat
Sociaal akkoord voor federale publieke gezondheidssector

Wet houdende uitvoering van het sociaal akkoord voor de federale publieke gezondheidssector - BS 11 april, p. 41.604
 

Uitsluiting van bepaalde sectoren 'onderneming zonder handels- of industriële finaliteit'

Wet tot wijziging van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen tot invoering van de mogelijkheid om bepaalde sectoren uit te sluiten van het begrip onderneming zonder handels- of industriële finaliteit - BS 10 april, p. 41.266

Wijziging bijzondere vrijstellingsregeling btw voor kleine ondernemingen

Wet tot wijziging van het Wetboek van de belasting over de toegevoegde waarde betreffende de bijzondere vrijstellingsregeling van belasting voor kleine ondernemingen - BS 9 april, p. 40.955