Vinden

Nieuwe Top Industrie - Cijfers + Visie = Relevantie²

TTINDUSTRIE-NLIk weet niet hoe lang het bij u geleden is dat u, een beetje schuifelend in misschien wel wat te grote schoenen en netjes uitgedost, bij uw grootouders in de rij uw beurt afwachtte om uw handgeschreven nieuwjaarsbrief voor te lezen. Zenuwachtig of minstens met een gezonde spanning. Uitkijkend naar de reacties. En ja, uw cadeautjes. Met die herinnering uit vervlogen tijd kan ik best omschrijven hoe de laatste rechte lijn naar deze Top Industrie aanvoelde. Want net als heel wat goede voornemens zit onze eerste printspecial van 2022 in een aangepast jasje. Zowel qua verpakking als inhoud zijn er niet weg te denken klassiekers als nieuwe invalshoeken. Gedreven door de overtuiging dat kiezen niet altijd verliezen hoeft te zijn.

De belangrijkste metamorfose zit in de look & feel, die we afgestemd hebben op de familie waarvan we sinds de prille start van Trends Top deel uitmaken: Trends Magazine. Dat was trouwens in 1978, toen ik als prille schoolbankzitter nog nooit van macro- en micro-economie gehoord had. Op die manier worden onze printspecials meer dan ooit een matchende extra bij het magazine dat u duiding verschaft rond het reilen en zeilen van ondernemend België.

What’s in a name?

Top zou geen Top zijn indien de bundel die voor u ligt geen klassementen zou bevatten. Het alfabetisch klassement van de 2.000 grootste industriële bedrijven kreeg extra kleur en werd uitgebreid met extra indicatoren, zodat u meteen ziet of een onderneming hoger of lager gerangschikt staat op basis van omzet of toegevoegde waarde. Het omzetklassement is vereenvoudigd, bevat de belangrijkste cijfers om het soortelijk gewicht van de 200 grootste spelers in te schatten en kreeg een prominentere plek vooraan in deze special. Net na een andere klassieker: de eigenzinnige kijk van Tony Coenjaerts op de bedrijven die deel uitmaken van deze activiteitencluster. Tony speelde op zijn manier al big met data, toen hij in dat gezegende jaar 1978 het Top-concept lanceerde. In het opgefriste sectorklassement ziet u ten slotte hoe de verschillende spelers onderling evolueren qua economisch gewicht, rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit.

We laten u naar goede gewoonte in al die getallen grasduinen. Cijfers worden echter nog relevanter indien er visie aan gekoppeld wordt. Daarom hebben we flink wat aandacht besteed aan het redactionele luik van deze Top. Uiteraard laten we onze analisten van Trends Business Information en redacteurs van Trends Magazine aan het woord rond de opvallendste resultaten en nieuwe trends. Daarnaast delen we de kijk van sectorfederaties en vakorganisaties die belangrijke deelsegmenten vertegenwoordigen en gaan we op zoek naar uitzonderlijke verhalen achter ondernemingen of ondernemers. Zowel bij grote bedrijven als KMO’s en kleinere spelers.

Contente mix

We hopen u met die relevante mix van cijfers en letters te blijven inspireren. Voor ons is print dus lang niet dood. We zijn bijzonder tevreden met het resultaat dat voor u ligt, zelfs al vindt u op TrendsTop.be nog meer kerncijfers voor de vele tienduizenden industriële bedrijven. Ook in een nieuwjaarsbrief passen niet alle beste wensen of goede voornemens. Maar net dat maakt het misschien voldoende waardevol om bij te houden, want iets tot de essentie ‘beperken’ wordt wel eens als meesterlijk bestempeld. Mijn oprechte dank gaat uit naar iedereen die voor en achter de schermen meegewerkt heeft aan deze Trends Top 2.0. En ook naar u, voor de duik die u telkens in onze publicaties neemt. Uw mooiste cadeautje voor ons is uw feedback. Want uw perceptie verruimt onze blik.

Tommy Browaeys
Publisher


In onderstaande video deelt Burt Riské de belangrijkste conclusies uit onze gloednieuwe Top Industrie:

 


De nieuwe Top Industrie verschijnt op 27 januari bij Trends Magazine en is ook digitaal beschikbaar in pdf.

Interesse in een sectoranalyse?

De SectorTop is een analyse van de 50 grootste ondernemingen uit een specifieke sector. U krijgt rankings en grafieken voor 30 kerncijfers en ratio's op het vlak van rentabiliteit, solvabiliteit, liquiditeit en toegevoegde waarde. Nadien nemen we elk bedrijf afzonderlijk onder de loep, met de individuele trend per kerncijfer en mediaan van de sector. Info en bestellen

 

Terug
Partner Content
Partner Content
Infotheek
Nieuw Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties

Nieuw Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties - Nota’s en thematische fiches van de Algemene Directie Energie
 

Algemeen reglement op de elektrische installaties (AREI)

Algemeen reglement op de elektrische installaties (AREI) - Boeken 1, 2 en 3
 

Nieuwe website Algemeen Beheerscomité voor sociaal statuut der zelfstandigen

Nieuwe website van het Algemeen Beheerscomité voor het sociaal statuut der zelfstandigen (ABC)