Vinden

Werknemersaandeelhouderschap in kmo’s

Met een verwijzing naar de geslaagde voorbeelden bij het Waalse informaticabedrijf EASI en de kledingdistributeur Caméléon breekt de MR een lans voor het werknemersaandeelhouderschap in kmo’s. Er bestaan in ons land wel enkele mogelijkheden, zoals stock options, de Monory-bisregeling of het intekenen op aandelen tegen verminderde prijs.

Die mechanismen zijn echter niet alleen verbrokkeld, maar ook ingewikkeld en in de praktijk alleen haalbaar voor grote ondernemingen, in die mate zelfs dat het aantal aandeelhouders onder de werknemers van 80.554 naar 25.588 daalde.

Om het systeem nieuw leven in te blazen, vraagt de partij daarom een herziening van de bestaande wetgeving, de invoering van specifieke bankproducten en door de staat gedekte leningen, zodat onze kmo’s kunnen beschikken over personeel dat een sterk engagement voelt tegenover het bedrijf.
Lees meer

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Ontwerpen van staatsbegroting begrotingsjaar 2023

Commentaar en opmerkingen bij de ontwerpen van staatsbegroting voor het begrotingsjaar 2023

 

Tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld - situatie op 1 januari 2022

 

Arbeidsmarkt en origine

Arbeidsmarkt en origine (socio-economische monitoring 2022)

 

Wetstraat
Verbetering binnenluchtkwaliteit gesloten plaatsen voor publiek toegankelijk

Wet betreffende de verbetering van de binnenluchtkwaliteit in gesloten plaatsen die publiek toegankelijk zijn -  BS 1 december, p. 88.761

Fiscale en financiële bepalingen

Wet houdende diverse fiscale en financiële bepalingen - BS 30 november, p. 88.145

Responsabilisering werkgevers inzake invaliditeit en alternatieve financiering sociale zekerheid

Wet houdende diverse bepalingen inzake responsabilisering van de werkgevers inzake invaliditeit en inzake alternatieve financiering van de sociale zekerheid - BS 30 november, p. 88.169