Vinden

Wat is het fiscale statuut van mondmaskers?

Alles hangt af van de manier waarop ze worden uitgereikt. Als de werkgever ze ter beschikking stelt van zijn werknemers, worden mondmaskers en ontsmettingsgel als een kost ten laste van de werkgever beschouwd. Wanneer de werkgever echter op welke manier dan ook tussenkomt in de kosten die de werknemer voor maskers maakt, zijn ze dat niet langer, ongeacht of er een onkostennota voor wordt ingediend of een forfaitair bedrag voor betaald. Om aftrekbaar te zijn, moeten maskers en handgel in natura worden toegekend.

Toen hij naar dat verschil in behandeling werd gevraagd, antwoordde de minister dat het om een kwestie van welzijn gaat. De producten moeten immers aan bepaalde kwaliteitsvereisten voldoen en die worden niet noodzakelijk gehaald wanneer eenieder kan kopen wat hem goeddunkt. De terugbetaling door de werkgever is slechts in uitzonderlijke situaties aanvaardbaar. Bijvoorbeeld wanneer de werknemer rechtstreeks naar een klant gaat zonder eerst op kantoor langs te gaan.
Lees meer
 

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
De tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld

 

Verplichtingen op het werk ikv coronavirus

Coronavirus: verplichtingen op het werk (volgens het KB van 28 oktober 2021)

 

Economische conjunctuur in distributie

Verslag over de economische conjunctuur in de distributie

 

Wetstraat
Wijziging affichering van tarieven door zorgverstrekkers

Wijziging van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoördineerd op 14 juli 1994, wat het afficheren van de tarieven door zorgverstrekkers betreft - BS 12 november , p. 111.837