Vinden

Vijf dagen opleiding per jaar

De cijfers zijn duidelijk: in het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg het aantal vacatures in de eurozone volgens Eurostat 2,3%. In België was dat 4,2%, of bijna het dubbele en na Tsjechië ook het hoogste percentage van de eurozone. Een deel van de kloof heeft te maken met zowel een gebrek aan opleiding als een slechte spreiding daarvan.

Vrouwen volgen minder opleidingen dan mannen; weinig geschoolde werknemers hebben beduidend minder toegang tot opleidingen dan werknemers met een hoger diploma enzovoort. Om de toegang tot opleidingen voor iedereen te verbeteren, overweegt de minister van Werk om vanaf 2024 een individueel recht op vijf dagen opleiding per jaar in te voeren.

Het zal om een flexibel recht gaan, dat kan worden afgestemd op de behoeften van ondernemingen en werknemers. Zo wordt het mogelijk om in een bepaald jaar meer opleiding aan te bieden en in een ander minder, op voorwaarde dat het gemiddelde van vijf dagen over een periode van vijf jaar behouden blijft.

Gezien de specifieke kenmerken van kleine en middelgrote ondernemingen, blijven er uitzonderingen en afwijkingen gelden voor bedrijven die minder dan 10 en minder dan 20 werknemers tellen.
Lees meer

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
De tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld

 

Verplichtingen op het werk ikv coronavirus

Coronavirus: verplichtingen op het werk (volgens het KB van 28 oktober 2021)

 

Economische conjunctuur in distributie

Verslag over de economische conjunctuur in de distributie

 

Wetstraat
Wijziging affichering van tarieven door zorgverstrekkers

Wijziging van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoördineerd op 14 juli 1994, wat het afficheren van de tarieven door zorgverstrekkers betreft - BS 12 november , p. 111.837