Vinden

Stamboom voor tweedehands auto’s

Een tweedehands auto kopen gaat altijd met onzekerheid gepaard. Gesjoemel met de kilometerteller is nagenoeg verdwenen dankzij de Car-Pass, maar die laatste zegt niets over de levensloop van het voertuig of over het onderhoud, zodat onaangename verrassingen niet uit te sluiten zijn. Daar zal echter verandering in komen.

Professionals die een onderhoud of reparaties in de ruime zin van het woord uitvoeren, zullen immers aan de vzw Car-Pass ook een beschrijving moeten bezorgen van de uitgevoerde werkzaamheden, vaststellingen of diagnosen.

Om de Car-Pass niet te ingewikkeld te maken, zal die informatie niet vermeld staan op het document dat de verkoper afgeeft. De koper kan ze echter elektronisch raadplegen met behulp van een uniek nummer of een QR-code die op het document staan. Daarnaast komt er ook een telefonische helpdesk.

Om de beschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden te kunnen opnemen, is uiteraard een aanpassing van de informaticasystemen nodig. Daarom krijgen de spelers uit de autosector in het onlangs bij de Kamer ingediende wetsontwerp tot 1 januari 2024 de tijd om de nodige aanpassingen door te voeren.
Lees meer

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Ontwerpen van staatsbegroting begrotingsjaar 2023

Commentaar en opmerkingen bij de ontwerpen van staatsbegroting voor het begrotingsjaar 2023

 

Tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld - situatie op 1 januari 2022

 

Arbeidsmarkt en origine

Arbeidsmarkt en origine (socio-economische monitoring 2022)

 

Wetstraat
Verbetering binnenluchtkwaliteit gesloten plaatsen voor publiek toegankelijk

Wet betreffende de verbetering van de binnenluchtkwaliteit in gesloten plaatsen die publiek toegankelijk zijn -  BS 1 december, p. 88.761

Fiscale en financiële bepalingen

Wet houdende diverse fiscale en financiële bepalingen - BS 30 november, p. 88.145

Responsabilisering werkgevers inzake invaliditeit en alternatieve financiering sociale zekerheid

Wet houdende diverse bepalingen inzake responsabilisering van de werkgevers inzake invaliditeit en inzake alternatieve financiering van de sociale zekerheid - BS 30 november, p. 88.169