Vinden

PostNL vraagt om depot in Wommelgem te ontzegelen

(Belga) PostNL heeft een verzoekschrift ingediend om het depot van het bedrijf in Wommelgem te ontzegelen. Dat bevestigt het Mechelse arbeidsauditoraat, dat het depot had laten verzegelen na vaststellingen van zwartwerk. Vrijdag valt de beslissing over het verzoek.

De sociale inspectie viel maandag binnen in drie depots van PostNL: Wommelgem, Mechelen en Ardooie. In Wommelgem werden volgens het arbeidsauditoraat inbreuken vastgesteld op het vlak van zwartwerk en deeltijdse arbeid, in Mechelen enkel op het vlak van deeltijdse arbeid. In Ardooie zouden er geen inbreuken zijn geweest. Het depot in Wommelgem werd vervolgens verzegeld, volgens het arbeidsauditoraat onder meer om de eerlijke concurrentie te vrijwaren. De verzegeling betekende meteen ook dat enkele duizenden pakjes tot nader order in het depot moesten blijven liggen en niet aan klanten konden worden bezorgd. Vrijdag zal moeten blijken of die maatregel wordt opgeheven en de pakjes hun traject verder kunnen afleggen. (Belga)

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
De tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld

 

Verplichtingen op het werk ikv coronavirus

Coronavirus: verplichtingen op het werk (volgens het KB van 28 oktober 2021)

 

Economische conjunctuur in distributie

Verslag over de economische conjunctuur in de distributie

 

Wetstraat
Wijziging affichering van tarieven door zorgverstrekkers

Wijziging van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoördineerd op 14 juli 1994, wat het afficheren van de tarieven door zorgverstrekkers betreft - BS 12 november , p. 111.837