Vinden

Positief hoekje

We lezen veel negatieve berichten rond ondernemen in tijden van corona. Bedrijven staan onder druk en hebben het zelfs moeilijk om hun hoofd boven water te houden. Gelukkig slagen veel ondernemingen er ook in deze context in om hun bedrijfsmodel overeind te houden, bij te sturen en zelfs te groeien. We delen graag een aantal positieve getuigenissen van onze klanten.

Heropstartplan
“Op vraag van één van onze klanten hebben we snel een heropstartplan uitgewerkt. Iedereen kreeg een opleiding om de nieuwe afspraken te leren kennen. De werkposten waar social distancing niet kon worden gewaarborgd zijn aangepast zodat onze mensen fysiek niet met elkaar in contact konden komen. Ook was er een ontsmettingsplan om niets aan het toeval over te laten. Iedereen heeft er aan gewerkt om alles goed en vlot te laten functioneren. De werkhervatting om 240 personeelsleden terug en veilig aan het werk te krijgen is een pak vlotter verlopen dan we in onze meest optimistische plannen hadden durven dromen.”
(Dirk Mertens - Commercieel verantwoordelijke Kaliber)
Over Kaliber

Productinnovatie
“We zijn blij en uiterst dankbaar dat we onze klanten, partners en medewerkers betrouwbaarheid en stabiliteit kunnen bieden. Dit is vooral te danken aan onze brede productportfolio en onze stabiele toeleveringsketen met eigen productiefaciliteiten wereldwijd. Zelfs tijdens de coronaviruscrisis blijven we gefocust op productinnovaties en de ontwikkeling van nieuwe en duurzame producten.”
(Hermann Reichenecker - executive director Storopack)
Over Storopack

Positieve visie
“Beckhoff België is stabiel gebleven in de COVID-19 pandemie. De productie in Duitsland kon volledig verdergezet worden en wij waren in staat om nieuwe projecten aan te nemen. In combinatie met de stabiliteit in orders en de mogelijkheid om elke werknemer een home office te bieden, hebben wij geen beroep moeten doen op technische werkloosheid. Onze service naar klanten kon dan ook gegarandeerd blijven, waarbij de veiligheid van zowel medewerkers als klanten een topprioriteit bleef. Ons support-team werd vanaf 1 juli met een nieuwe support engineer versterkt. Wij hebben een positieve visie op de toekomst en verwachten een goed herstel van de economie in 2021.”
(Patrick Gielis – Zaakvoerder Beckhoff België)
Over Beckhoff

Overnames
“In tijden van Corona hebben we de tijd gehad om na te denken over onze manier van werken, zeker wat betreft mobiliteit & communicatie. Trustteam speelt hier een belangrijke rol bij zijn 3.000 klanten. Het is belangrijk dat we de nodige expertise in huis hebben. Recentelijk hebben we daarom 2 extra overnames gedaan, zijnde Softica & Nexis. Met die overnames kunnen we de krachten bundelen en bestaat onze organisatie uit een 200-tal medewerkers.”
(Pascal Pinket – CCO Trustteam)
Over Trustteam

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Analyse recente budgettaire evoluties

Hoge Raad van Financiën - Analyse van de recente budgettaire evoluties

 

Arbeidsmarkt België (en gewesten) in context van Covid-19

Stand van zaken op de arbeidsmarkt in België en in de gewesten in de context van Covid-19
 

Economische vooruitzichten 2020-2025

België: Economische vooruitzichten 2020-2025

Wetstraat
Regeling van opschorting procedure sociale verkiezingen 2020

Wet tot wijziging van de wet van 4 mei 2020 tot regeling van de opschorting van de procedure sociale verkiezingen van het jaar 2020 ingevolge de coronavirus Covid-19-pandemie - BS 27 juli, p. 55.530

Verbetering toestand werknemers in culturele sector

Wet tot verbetering van de toestand van de werknemers in de culturele sector - BS 27 juli, p. 55.531

Verstrekking staatswaarborg bepaalde kredieten aan kmo's

Wet tot verstrekking van een staatswaarborg voor bepaalde kredieten aan kmo's in de strijd tegen de gevolgen van het coronavirus en tot wijziging van de wet van 25 april 2014 op het statuut en toezicht op kredietinstellingen en beursvennootschappen - BS 24 juli, p. 55.493