Vinden

Nieuw energielabel

A+++, A+, B, C … de classificatie die voor de consument de energie-efficiëntie moet weergeven van het elektrische apparaat dat hij wil aanschaffen, is niet altijd even duidelijk. Daarom komen er vanaf maart volgend jaar nieuwe labels met zeven prestatieklassen, van A tot G.

In eerste instantie zal het nieuwe classificatiesysteem op vier categorieën van apparaten worden toegepast: televisies en computerschermen, koelapparaten, vaatwassers en huishoudelijke wasmachines. Vanaf 1 september komen daar elektrische lampen bij. Hoewel de nieuwe labels maar vanaf 1 maart 2021 in de handel van toepassing zullen zijn, brengen bepaalde producenten vanaf dit najaar al twee energielabels (het oude en het nieuwe) op de verpakking van hun product aan.

Zo wordt het voor de consument verwarrender dan ooit tevoren: de manier waarop er wordt getest en geclassificeerd is gewijzigd, waardoor in het begin geen enkel toestel in de nieuwe A-klasse zal vallen. Die klasse is bestemd voor toestellen die in de toekomst een betere energieprestatie leveren dan de apparaten die momenteel worden verkocht. Een koelkast die nu een A+++-label krijgt, kan vanaf 1 maart dan ook in klasse B of C zitten.

Hoe vindt u daar uw weg dan in? Het eenvoudigste is nagaan of er een QR-code op het label staat. Is dat het geval, dan gaat het om een nieuw label. Met die code kunt u snel meer informatie opvragen over het product, zijn kenmerken en zijn prestaties of over het energielabel in het algemeen.
Lees meer

energielabel-750
 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Covid19 - Informatiemonitoring

Covid19 - Informatiemonitoring bijgewerkt tot 15/10/2020

 

Informatiemonitoring - Crowdfunding

Informatiemonitoring - Crowdfunding

 

Neen aan de wet van de sterkste

Neen aan de wet van de sterkste - Brochure over misbruik van economische afhankelijkheid, agressieve of oneerlijke marktpraktijken en onrechtmatige bedingen.

 

Wetstraat
Werkingsmodaliteiten van het UBO-register

Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 30 juli 2018 betreffende de werkingsmodaliteiten van het UBO-register - BS 1 oktober, p. 68.988

Beroepsopleiding accountants en belastingsadviseurs

Koninklijk besluit betreffende de beroepsopleiding van de accountants en van de belastingadviseurs - BS 30 september, p. 68.808

Wet tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme

Wet houdende diverse bepalingen tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten - BS 5 augustus, p. 57.457