Vinden

Lagere prijzen voor de koopjes?

In ons land is elke aankondiging van prijsverminderingen tijdens de maand die aan de koopjes voorafgaat, verboden. Dat verbod is enkel van toepassing op de kleding-, lederwaren- en schoenensector. Met andere woorden, zo stelt de Open Vld, de handelaars uit die drie sectoren worden gediscrimineerd ten opzichte van hun collega’s uit andere sectoren.

De partij vraagt dan ook de afschaffing van het verbod, dat ze des te absurder vindt omdat België nagenoeg het enige Europese land is dat een dergelijk verbod hanteert. Op die manier is er volgens de indieners van het voorstel geen loyale concurrentie mogelijk tussen handelszaken in de buurt van de grens en winkels in het buitenland.
Lees meer

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Vrijstellingsvoorwaarden waardeverminderingen op handelvorderingen na de crisis

Circulaire over de gevolgen van de crisis door het virus COVID-19 voor de toepassing van de vrijstellingsvoorwaarden van de waardeverminderingen op handelsvorderingen.
 

Gedematerialiseerde boekhouding

Gedematerialiseerde boekhouding - nieuwe documentatiemap

 

Centrale Raad voor Bedrijsleven - loonkostverslagen

Centrale Raad voor het Bedrijfsleven - Verslagen over de loonkosten

Wetstraat
Behoud tewerkstelling na terugtrekking VK uit de EU

Wet tot behoud van tewerkstelling na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie - BS 25 maart, p. 17.834

Invoering overbruggingsrecht zelfstandigen en tijdelijke maatregelen COVID-19

 Wet tot wijziging van de wet van 22 december 2016 houdende invoering van een overbruggingsrecht ten gunste van zelfstandigen en tot invoering van tijdelijke maatregelen in het kader van COVID-19 ten gunste van zelfstandigen - BS 24 maart, p. 17.822

Invoering Notariële Aktebank

Koninklijk besluit houdende de invoering van de Notariële Aktebank - BS 24 maart, p. 17.634