NIEUW - Spider - Relaties tussen ondernemingen en bedrijfsleiders
Vinden

Gewone meerderheid voor energiewerken?

Hoeveel mede-eigenaars telt ons land? Gewestelijke of nationale statistieken zijn er niet, maar naar schatting zou minstens een half miljoen appartementen onder de regeling vallen. Heel wat daarvan verslinden veel energie, maar omdat de regels voor de beslissingen van mede-eigenaars zo ingewikkeld zijn, is het moeilijk om een algemene renovatie van het gebouw in zijn geheel door te voeren.

In de wetgeving zijn immers uiteenlopende verplichte meerderheden opgenomen afhankelijk van het type werken. Als gevolg daarvan laat vaak elke eigenaar afzonderlijk een energierenovatie uitvoeren, die zich beperkt tot de vervanging van de ramen of het verwarmingssysteem wanneer dat individueel is.

Daarom stelt de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven voor om voor energierenovaties de meerderheidsregels te verlagen, zoals de regering onlangs deed toen ze een meerderheid van 2/3 oplegde en niet langer van 4/5 voor beslissingen in verband met ingrijpende werken in de gemeenschappelijke delen en voor werken van algemeen belang in de private delen.

De Raad verwijst naar Frankrijk, waar een gewone meerderheid (50% +1) volstaat voor dergelijke werken, en vraagt om de mogelijkheid te overwegen om de meerderheid die nodig is om energiebesparende werken goed te keuren tijdens de algemene vergadering verder te verlagen.
Lees meer

Terug
Partner Content
Belgian Laser Company

Op zoek naar een partner in plaatbewerking?
Zoek niet verder, Belgian Laser Company is er om aan al je behoeften te voldoen. “Onze dienstverlening begint al tijdens de teken- en ontwerpfase en eindigt pas bij de assemblage." zaakvoerder Patrick Mok.
Lees hier meer over dit complete plaatje

Partner Content
IFBD

Psychologie van overtuigen: ijs verkopen aan eskimo's
15 november 2023 - Antwerpen
   > U leert hoe invloed en beïnvloeding werkt.
   > U leert hoe u alles gedaan krijgt ...
   > U krijgt superkrachtige technieken om onzichtbaar te overtuigen. Klik hier voor meer informatie

Belgian Laser Company

Op zoek naar een partner in plaatbewerking?
Zoek niet verder, Belgian Laser Company is er om aan al je behoeften te voldoen. “Onze dienstverlening begint al tijdens de teken- en ontwerpfase en eindigt pas bij de assemblage." zaakvoerder Patrick Mok.
Lees hier meer over dit complete plaatje

Infotheek
Bijgewerkt dossier met maatregelen - oorlog in Oekraïne

Oorlog in Oekraïne - Op 21 september van dit jaar bijgewerkt dossier dat het mogelijk maakt de maatregelen te volgen die werden genomen door de belangrijkste Belgische, Europese en internationale economische spelers en financiers in het kader van de crisis tussen Rusland en Oekraïne.

Jaarlijkse indexatie van bedragen voor aanslagjaren 2021-2022-2023

Circulaire 2023/C/77 over de jaarlijkse indexatie van de bedragen van toepassing voor de aanslagjaren 2021, 2022 en 2023 

Bescherming van consument in de bouwsector

Centrale Raad voor het Bedrijfsleven - Bescherming van de consument in de bouwsector

 

Wetstraat
Bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen

Wet tot omzetting van Richtlijn (EU) 2019/713 betreffende de bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen - BS 8 september, p. 73.975
 

Steun voor goederenvervoer per spoor per geïsoleerde wagons

Wet houdende steun voor het goederenvervoer per spoor per geïsoleerde wagons - BS 7 september, p. 73.675

Interprofessionele onderhandelingen 2023-2024

Wet tot uitvoering van het afsprakenkader in het kader van de interprofessionele onderhandelingen voor de periode 2023-2024 - BS 5 september, p. 71.811