Vinden

Een onderneming oprichten voor 1.000 euro

Te hoge tarieven, te weinig transparantie en verouderde wetgeving: dat waren de belangrijkste punten van kritiek die het Prijzenobservatorium had over het notariaat. Daar was immers sinds 1950 nauwelijks wat veranderd. Er komt dan ook een ingrijpende hervorming.

De tekst daarover werd op 3 november in de commissie goedgekeurd en heeft als rode draad de verdere digitalisering van de notariële akten en een betere verrekening in de gereglementeerde tarieven van de maatschappelijke evolutie van de notarisactiviteiten. De kosten voor de aankoop van een gezinswoning worden beperkt en het ondernemerschap wordt aangemoedigd. Het wordt binnenkort immers mogelijk om een onderneming op te richten voor 1.000 euro, alles inbegrepen.

Een startende ondernemer die standaardstatuten gebruikt, zal enkel nog een forfaitair ereloon van 200 euro en 275 euro vaste aktekosten betalen, wat, rekening houdend met de aan de staat verschuldigde publicatiekosten, registratiekosten, ereloon enzovoort, de totale kostprijs voor de oprichting van de onderneming op 1.000 euro zal brengen, of twee derde van de huidige gemiddelde kost (1.500 euro).
Lees meer

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Ontwerpen van staatsbegroting begrotingsjaar 2023

Commentaar en opmerkingen bij de ontwerpen van staatsbegroting voor het begrotingsjaar 2023

 

Tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld - situatie op 1 januari 2022

 

Arbeidsmarkt en origine

Arbeidsmarkt en origine (socio-economische monitoring 2022)

 

Wetstraat
Verbetering binnenluchtkwaliteit gesloten plaatsen voor publiek toegankelijk

Wet betreffende de verbetering van de binnenluchtkwaliteit in gesloten plaatsen die publiek toegankelijk zijn -  BS 1 december, p. 88.761

Fiscale en financiële bepalingen

Wet houdende diverse fiscale en financiële bepalingen - BS 30 november, p. 88.145

Responsabilisering werkgevers inzake invaliditeit en alternatieve financiering sociale zekerheid

Wet houdende diverse bepalingen inzake responsabilisering van de werkgevers inzake invaliditeit en inzake alternatieve financiering van de sociale zekerheid - BS 30 november, p. 88.169