Vinden

Een diplomadatabank

Dat is één van de maatregelen die de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) voorstelt om ervoor te zorgen dat ons land zijn achterstand inzake digitalisering bij de overheid kan inhalen. Op het vlak van digitale overheidsdiensten voor ondernemingen bijvoorbeeld zijn we bij de slechtst presterende landen van de Europese Unie, met een weinig benijdenswaardige twintigste plaats op achtentwintig.

Een dergelijke databank, zo stelt de CRB, kan bijdragen tot een betere betrouwbaarheid van de diploma’s omdat ze de strijd tegen vervalsing vergemakkelijkt en de taak van werkgevers verlicht wanneer die moeten bewijzen dat hun werknemers over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken. De werknemers kunnen bovendien via de portaalsite officiële kwalificatiecertificaten krijgen.

De Leer- en Ervaringsbewijzendatabank (LED) die Vlaanderen momenteel ontwikkelt, is volgens de CRB een te volgen voorbeeld om op dat gebied tot een interfederaal systeem te komen.
Lees meer

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Vrijstellingsvoorwaarden waardeverminderingen op handelvorderingen na de crisis

Circulaire over de gevolgen van de crisis door het virus COVID-19 voor de toepassing van de vrijstellingsvoorwaarden van de waardeverminderingen op handelsvorderingen.
 

Gedematerialiseerde boekhouding

Gedematerialiseerde boekhouding - nieuwe documentatiemap

 

Centrale Raad voor Bedrijsleven - loonkostverslagen

Centrale Raad voor het Bedrijfsleven - Verslagen over de loonkosten

Wetstraat
Behoud tewerkstelling na terugtrekking VK uit de EU

Wet tot behoud van tewerkstelling na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie - BS 25 maart, p. 17.834

Invoering overbruggingsrecht zelfstandigen en tijdelijke maatregelen COVID-19

 Wet tot wijziging van de wet van 22 december 2016 houdende invoering van een overbruggingsrecht ten gunste van zelfstandigen en tot invoering van tijdelijke maatregelen in het kader van COVID-19 ten gunste van zelfstandigen - BS 24 maart, p. 17.822

Invoering Notariële Aktebank

Koninklijk besluit houdende de invoering van de Notariële Aktebank - BS 24 maart, p. 17.634