Wie of wat zoekt u?

WIE?

FIRMA, DIRECTIELID, BTW, TELEFOON, FAX

WAT?

ACTIVITEIT, TREFWOORD, MERK, PRODUCT, SECTORINDEX

WAAR?

POSTCODE, GEMEENTE, KIES PROVINCIE
1.445.501 ACTIEVE BEDRIJVEN - 926.329 CONTACTPERSONEN
  • Nieuw op trendstop.be Check de profielen van C & W LogisticsLIITCMECOTEC en Secla.
  • Opleiding Sales & Marketing 14/02/2019 Kontich (ClubHouse) Registratie
  • Opleiding Balansanalyse I 14/02/2019 Basisopleiding balansanalyse "De 9 ratio's" - Oudenaarde (Enjoy Today) Registratie
  • 24/01/2019 - Trends Top Netwerklunch Contacteer uw regionale accountmanager voor informatie over de netwerklunch in Holiday Inn Brussels Airport.
  • 05/02/2019 - Trends Top Netwerklunch Contacteer uw regionale accountmanager voor info over de netwerklunch in Kapellen (Wolvenbos).

De drie pijlers van de nieuwe mobiliteit

De cash for cars-vergoeding die de regering onlangs invoerde is van het “alles of niets”-type. Daarom was er een ander alternatief voor de bedrijfswagen nodig.

Omdat oplossingen in ons land zelden eenvoudig zijn, bestaat dat alternatief uit drie pijlers, met als eerste ... de bedrijfswagen. Die moet voortaan echter milieuvriendelijker zijn en mag niet meer dan 95 gram CO2 uitstoten, waardoor de keuze in de praktijk sterk beperkt wordt. Het resterende budget - de kosten waarop de werkgever bespaart - mag de werknemer aan de twee andere pijlers besteden.

De tweede pijler zal bestaan uit een reeks alternatieve en duurzame vervoermiddelen, waaronder het openbaar vervoer, de fiets, de deelauto enzovoort. Het interessantst is wellicht dat hij er ook de huur - of de hypotheek - mee mag betalen van een woning in de buurt van zijn werk.

De derde pijler zal bestaan uit wat van het budget overblijft na aftrek van eventuele kosten voor de eerste en de tweede pijler. Dat saldo wordt contant betaald, maar dat heeft een prijs. In de tekst is immers een vrijstelling van belastingen opgenomen voor de tweede pijler, terwijl er voor de derde pijler een specifieke bijdrage van 38,07% moet worden betaald.  Op die manier wil de regering naar analogie met de taxshift een modal shift - of een mentaliteitswijziging - voor de woon-werkverplaatsingen teweegbrengen.
Lees meer
 Overige artikels
Infotheek
Doorrekening verkiezingsprogramma's

Planbureau - Nota over de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s

Nationaal Energie-Klimaatplan

Ontwerp van geïntegreerd Nationaal Energie-Klimaatplan 2021-2030

Concurrentievermogen Belgische economie

Boordtabel van het concurrentievermogen van de Belgische economie - december 2018

Archief
Wetstraat
Bepalingen inzake sociale zaken

Wet houdende diverse bepalingen inzake sociale zaken - BS 17 januari, p. 5.806

Bepalingen betreffende justitie

Wet houdende diverse bepalingen betreffende justitie - BS 31 december, p. 106.560

Uitbreiding en versterking rol fiscale bemiddelingsdienst

Koninklijk besluit tot uitvoering van Hoofdstuk 2 van de wet van 29 maart 2018 tot uitbreiding van de opdrachten en versterking van de rol van de fiscale bemiddelingsdienst - BS 31 december, p. 106.619

Archief
Belga News

Meestgelezen Trends