Vinden

Daar is de consumptiecheque

De consumptiecheque werd op de valreep door de N-VA gered. De parlementsleden, die ongetwijfeld onder tijdsdruk stonden, waren vergeten dat de Ministerraad besliste dat hij ook kon worden gebruikt bij kleinhandelaars die door de coronacrisis moesten sluiten.

Daarom beperkten ze het gebruik ervan aanvankelijk tot de horeca, sportverenigingen en de culturele sector. De steun aan de plaatselijke handel is bijzonder welkom, want tijdens de lockdown hebben de grote ketens niet stilgezeten en hun aanbod uitgebreid.

Omdat de wijziging tijdens de laatste plenaire vergadering met eenparigheid van stemmen is goedgekeurd, kunnen de werkgevers hun werknemers tot 31 december 2020 consumptiecheques van maximaal 300 euro toekennen die zijn vrijgesteld van RSZ-bijdrage en van belastingen. De papieren of elektronische cheques blijven geldig tot 7 juni 2021.
Lees meer

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Analyse recente budgettaire evoluties

Hoge Raad van Financiën - Analyse van de recente budgettaire evoluties

 

Arbeidsmarkt België (en gewesten) in context van Covid-19

Stand van zaken op de arbeidsmarkt in België en in de gewesten in de context van Covid-19
 

Economische vooruitzichten 2020-2025

België: Economische vooruitzichten 2020-2025

Wetstraat
Regeling van opschorting procedure sociale verkiezingen 2020

Wet tot wijziging van de wet van 4 mei 2020 tot regeling van de opschorting van de procedure sociale verkiezingen van het jaar 2020 ingevolge de coronavirus Covid-19-pandemie - BS 27 juli, p. 55.530

Verbetering toestand werknemers in culturele sector

Wet tot verbetering van de toestand van de werknemers in de culturele sector - BS 27 juli, p. 55.531

Verstrekking staatswaarborg bepaalde kredieten aan kmo's

Wet tot verstrekking van een staatswaarborg voor bepaalde kredieten aan kmo's in de strijd tegen de gevolgen van het coronavirus en tot wijziging van de wet van 25 april 2014 op het statuut en toezicht op kredietinstellingen en beursvennootschappen - BS 24 juli, p. 55.493