Vinden

Coronavirus - Belgische apothekers bieden hun hulp aan bij vaccinatie

(Belga) De Belgische apothekers willen hun verantwoordelijkheid opnemen door een handje toe te steken bij de vaccinatie. Dat meldt het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) woensdagavond in een mededeling in samenwerking met de Algemeen Pharmaceutische Bond (APB). De apothekers wijzen er onder meer op dat ze, net als huisartsen en verpleegkundigen, deel uitmaken van de zorgverstrekkers in de eerste lijn en dat ze het makkelijkst bereikbaar zijn voor de patiënten.

"Hoewel het vaccinatieplan in grote lijnen beslist is, zijn er nog veel details die uitgewerkt moeten worden. Zo wordt bijvoorbeeld het selecteren en vaccineren van risicogroepen een serieuze opdracht. Apothekers kunnen onder meer bijstaan in de selectie van patiënten uit de risicogroepen, die vanaf maart worden gevaccineerd. Met behulp van het Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD) kennen zij hun patiënten goed. Ze kunnen de juiste patiënten toeleiden naar de huisartsen om op die manier samen zoveel mogelijk burgers en patiënten te bereiken", voeren ze aan. Overigens worden geïnteresseerde apothekers sinds eind 2020 opgeleid om vaccins toe te dienen. "Eind deze maand zijn er opnieuw opleidingen voorzien. Zij kunnen dan mee vaccineren in de vaccinatiecentra. En later, net omdat ze zo dicht bij hun patiënten en makkelijk bereikbaar zijn, kan dit wellicht uitgebreid worden naar de apotheek", laat het Vlaams Apothekers Netwerk nog weten. Begin december hadden de apothekers ook al hun hulp aangeboden. Toen verklaarden ze zich bereid om bijvoorbeeld de stocks van vaccins in goede omstandigheden te bewaren en stelden ze voor om de apothekers op te laten treden als vaccinatoren. (Belga)

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Boekhoudkundige verwerking van fusies tussen vennootschappen

Boekhoudkundige verwerking van fusies tussen vennootschappen - ontwerpadvies - openbare raadpleging
 

Blockchain

Nieuwe documentatiemap: blockchain

 

Aanvullende pensioenen - Overheidsbeleid inzake sociale en fiscale stimulansen

Aanvullende pensioenen - Doeltreffendheid van het overheidsbeleid inzake sociale en fiscale stimulansen

Wetstraat
Instelling maatregelen voor zelfstandigen in de context van de Covid-19-crisis

Wet tot instelling van verschillende maatregelen ten gunste van zelfstandigen in de context van de Covid-19-crisis - BS 31 december, p. 98.039

Verenigingswerk

Wet betreffende het verenigingswerk - BS 31 december, p. 98.046
 

Dringende fiscale en fraudebestrijding-bepalingen

Wet houdende dringende diverse fiscale en fraudebestrijding-bepalingen - BS 30 december, p. 97.617