Vinden

Brusselse taxifederatie dient klacht in tegen Els Ampe

(Belga) BrusselsTaxiFed (BTF), de Brusselse taxifederatie, heeft vandaag aangekondigd dat het een klacht voor openbare belediging indient tegen volksvertegenwoordiger Els Ampe (Open Vld). In een tweet had Els Ampe gezegd dat "de lokale taximaffia via PS-parlementsleden de wetten dicteert".

Die uitlatingen schoten in het verkeerde keelgat bij de BTF. Aan de tweet voegde Ampe nog toe dat "de PS 2.000 Uber-chauffeurs de werkloosheid induwt". Ze is van mening dat de regering van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) al lang een nieuw taxiplan had moeten klaarhebben, waarin het statuut van de Uber-chauffeurs is opgenomen. "Mevrouw Ampe moet weten dat taxichauffeurs elk jaar een blanco dossier moeten inleveren," stelt BTF-woordvoerder Sam Bouchal. "We vroegen om een verontschuldiging, die niet kwam. Daarom hebben wij besloten de zaak voor de rechter te brengen." Ampe zelf reageert op Twitter in een nieuwe video en spreekt nog altijd van de taximaffia. "Elke politicus weet dat zowel taxi- als Uber-chauffeurs dezelfde regels moeten volgen. Blanco strafblad, verzekering, licentie, maar er is één groot verschil: Uber werkt enkel via de smartphone en via kredietkaart. Geen cash, en dat steekt bij de maffia", aldus Ampe. (Belga)

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
De tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld

 

Verplichtingen op het werk ikv coronavirus

Coronavirus: verplichtingen op het werk (volgens het KB van 28 oktober 2021)

 

Economische conjunctuur in distributie

Verslag over de economische conjunctuur in de distributie

 

Wetstraat
Wijziging affichering van tarieven door zorgverstrekkers

Wijziging van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoördineerd op 14 juli 1994, wat het afficheren van de tarieven door zorgverstrekkers betreft - BS 12 november , p. 111.837