Vinden

Boetes online beheren

Tot nu toe bestonden er twee websites waar burgers en ondernemingen naartoe konden surfen, afhankelijk van het type boete dat ze ontvingen: verkeersboetes.be voor overtredingen in het verkeer en uwboete.be voor strafrechtelijke boetes. Die twee websites zijn nu door één enkele vervangen. De functies voor het beheren en afhandelen van verkeersboetes blijven behouden.

Burgers en ondernemingen kunnen hun boete altijd digitaal aanvechten en een overzicht vragen van alle verkeersboetes van de voorbije 36 maanden. Voor ondernemingen blijft de mogelijkheid bestaan om online de bestuurder van het voertuig op het moment van de overtreding te identificeren. Ze kunnen ook de rol ‘verkeersboetes’ blijven gebruiken om medewerkers de gelegenheid te bieden om verkeersboetes in naam van de onderneming af te handelen.

De strafrechtelijke boetes kunnen voorlopig nog niet digitaal worden betwist. De website biedt wel, net als voor de verkeersboetes, een rol ‘strafrechtelijke boetes’, zodat één of meerdere medewerkers de strafrechtelijke boetes in naam van de onderneming kunnen afhandelen.
Lees meer

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
De tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld

 

Verplichtingen op het werk ikv coronavirus

Coronavirus: verplichtingen op het werk (volgens het KB van 28 oktober 2021)

 

Economische conjunctuur in distributie

Verslag over de economische conjunctuur in de distributie

 

Wetstraat
Wijziging affichering van tarieven door zorgverstrekkers

Wijziging van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoördineerd op 14 juli 1994, wat het afficheren van de tarieven door zorgverstrekkers betreft - BS 12 november , p. 111.837