Vinden

Bijdragen van de jaarlijkse vakantie uitgesteld

Sinds maart 2020 moest de horecasector tot twee keer toe sluiten. Ook nu nog ligt een groot deel van de horeca volledig stil. Er komt dus geen geld meer binnen, terwijl er alweer nieuwe uitgaven in zicht komen.

De werkgevers uit de sector moeten immers ten laatste op 30 april de jaarlijkse bijdrage betalen voor de financiering van de jaarlijkse vakantie van hun arbeiders. Die bijdrage bedraagt 10,27% van het brutoloon (verhoogd tot 108%) dat in 2020 aan de werknemers werd betaald op basis van hun werkelijke prestaties.

Omdat een groot aantal werkgevers niet in staat zal zijn de betalingen van deze jaarlijkse bijdrage te voldoen, besliste de regering om de verzending van de debetnota met zes maanden uit te stellen. Daardoor valt het moment waarop de daarop vermelde bedragen betaald moeten zijn, een halfjaar later.

De werkgevers in de andere gesloten sectoren zullen, op eenvoudige wijze, een afbetalingsplan kunnen aanvragen dat gelijk staat aan een uitstel met zes maanden. De regering verzekert dat die mogelijkheid duidelijk zal worden vermeld op de verstuurde debetnota.
Lees meer

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Prijzenobservatorium - Jaarverslag 2020

Prijzenobservatorium - Jaarverslag 2020
 

Zorgplicht

Zorgplicht

RVA - Jaarverslag

RVA - Jaarverslag 2020

 

Wetstraat
Recht op klein verlet bij toediening vaccin tegen Covid-19

Wet houdende toekenning van een recht op klein verlet voor werknemers met het oog op het toegediend krijgen van een vaccin ter bescherming tegen het coronavirus Covid-19 - BS 9 april, p. 31.925

Evenredigheidsbeoordeling bij beroepsreglementering in gezondheidssector

Wet betreffende een evenredigheidsbeoordeling voorafgaand aan de invoering of de wijziging van een beroepsreglementering in de gezondheidssector - BS 9 april, p. 31.932
 

Antigeen- en zelftesting

Wet inzake antigeen- en zelftesting - BS 7 april, p. 31.776