Vinden

Betalingen: cash blijft overeind

Niet iedereen is gelukkig met de verplichte terbeschikkingstelling van minstens één elektronisch betaalmiddel voor de consument. Een dergelijke installatie is niet gratis en zorgt weleens voor hoofdbrekens.

De Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de Kmo (HRZKMO) stelt dat niet iedereen over een smartphone of een kredietkaart beschikt, dat de tarieven van de dienstverleners niet transparant zijn en dat de systemen met panne te maken kunnen krijgen. Daar komt volgens de HRZKMO nog bovenop dat het principe van de vrijheid van ondernemen moet worden gevrijwaard.

Die overwegingen brengen de raad tot de bedenking dat de algemene, verplichte terbeschikkingstelling van een elektronisch betaalmiddel niet kan zonder een reeks afdoende garanties om die ongemakken op te vangen, zodat de kosten die met de overstap gepaard gaan, niet uitsluitend ten laste van de ondernemingen komen.
Lees meer
 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
De tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld

 

Verplichtingen op het werk ikv coronavirus

Coronavirus: verplichtingen op het werk (volgens het KB van 28 oktober 2021)

 

Economische conjunctuur in distributie

Verslag over de economische conjunctuur in de distributie

 

Wetstraat
Wijziging affichering van tarieven door zorgverstrekkers

Wijziging van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoördineerd op 14 juli 1994, wat het afficheren van de tarieven door zorgverstrekkers betreft - BS 12 november , p. 111.837