Vinden

Belastingen: vier maanden om te betalen

Personenbelasting, vennootschapsbelasting, belasting niet-inwoners of rechtspersonenbelasting: door de energiecrisis worden de betalingstermijnen voor alle belastingen van twee naar vier maanden gebracht voor de aanslagbiljetten (aanslagjaar 2022) die een uitvoerbaarverklaring tot 31 oktober 2023 hebben. Voor de aanslagbiljetten voor de personenbelasting en de belasting niet-inwoners die vanaf 14 november 2022 worden verzonden, is de aangepaste datum al in het blauwe kader vermeld.

Op de biljetten die voor 14 november zijn verzonden, houdt de datum in het blauwe kader nog rekening met de gebruikelijke betalingstermijn van twee maanden (in plaats van vier), maar de fiscus zal automatisch rekening houden met de toegestane extra tijd.

Voor de vennootschapsbelasting zijn de aanslagbiljetten al aangepast. Daarbij is rekening gehouden met de bijkomende betalingstermijn. De op het aanslagbiljet vermelde datum is dus correct.
Lees meer

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Ontwerpen van staatsbegroting begrotingsjaar 2023

Commentaar en opmerkingen bij de ontwerpen van staatsbegroting voor het begrotingsjaar 2023

 

Tweede pensioenpijler in beeld

De tweede pensioenpijler in beeld - situatie op 1 januari 2022

 

Arbeidsmarkt en origine

Arbeidsmarkt en origine (socio-economische monitoring 2022)

 

Wetstraat
Verbetering binnenluchtkwaliteit gesloten plaatsen voor publiek toegankelijk

Wet betreffende de verbetering van de binnenluchtkwaliteit in gesloten plaatsen die publiek toegankelijk zijn -  BS 1 december, p. 88.761

Fiscale en financiële bepalingen

Wet houdende diverse fiscale en financiële bepalingen - BS 30 november, p. 88.145

Responsabilisering werkgevers inzake invaliditeit en alternatieve financiering sociale zekerheid

Wet houdende diverse bepalingen inzake responsabilisering van de werkgevers inzake invaliditeit en inzake alternatieve financiering van de sociale zekerheid - BS 30 november, p. 88.169