NIEUW - Spider - Relaties tussen ondernemingen en bedrijfsleiders
Vinden

Basisbankdienst voor ondernemingen

Hoe kan je zonder bankrekening deelnemen aan wettelijke economische verrichtingen? Na lang talmen heeft de regering eindelijk besloten om een basisdienst voor ondernemingen in te richten, terwijl die al sinds 2020 in de wet staat. Elke in België gevestigde onderneming die bij de Kruispuntbank van Ondernemingen is ingeschreven, zal recht hebben op een basisdienst als eerder drie banken weigerden om haar een minimale dienstverlening aan te bieden.

De basisdienst beperkt zich wel tot een rekening waarop stortingen en afhalingen van geld kunnen gebeuren, naast overschrijvingen, domiciliëringen en lopende opdrachten, evenals betalingen met de kaart voor zover er voldoende geld op de rekening staat. Een negatief saldo wordt niet toegestaan.

Zes banken, namelijk BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius, ING België, Argenta en Axa Bank zullen de dienst aanbieden. Om er gebruik van te kunnen maken, moet de onderneming een aanvraag indienen bij de basisbankdienstkamer. Die legt de aanvraag nadat ze ze ontvankelijk heeft verklaard voor aan de Cel voor financiële informatieverwerking voor een verplicht advies.
Lees meer

 

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Beroepskosten opleiding vennootschapsbelasting

Basisopleiding vennootschapsbelasting (aanslagjaar 2022) - Beroepskosten

 

Pensioenen 2023

Pensioenen 2023 - Rapport

 

Eerste fase van bredere fiscale hervorming

Eerste fase van de bredere fiscale hervorming
 

 

Wetstraat
Regels betreffende reclame voor kansspelen

Koninklijk besluit tot bepaling van de nadere regels betreffende de reclame voor de kansspelen - BS 8 maart, p. 29.146
 

Voordelen van alle aard bij toekenning renteloze lening

Koninklijk besluit tot wijziging van het KB/WIB 92, op het stuk van de voordelen van alle aard in geval van toekenning van een renteloze lening of een lening tegen verminderde rentevoet - BS 3 maart, p. 27.024
 

Voorkoming witwassen geld en financiering terrorisme - beperking op contanten

Wet tot wijziging van de wet van 18 september 2017 tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten - BS 17 februari, p. 23.617

Meestgelezen Trends