Vinden

Afzetting Trump - Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt impeachment van president Donald Trump

(Belga) Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd, zo was live op nieuwszender CNN te volgen.

Er waren 232 stemmen voor en 197 tegen. Vijf parlementsleden hebben niet gestemd. Tien Republikeinen stemden mee met de Democratische meerderheid, die in blok handelde. Volgens nieuwszender CNN en het NBC News is nooit eerder zo over de partijen heen over een impeachment gestemd. Trump is in een door de Democraten ingediend artikel beschuldigd van "aanzetten tot opstand". Het handelt onder meer over de bestorming door zijn aanhangers van het Capitool vorige week na een vlammende toespraak en zijn herhaalde ongegronde bewering dat de presidentsverkiezingen massaal vervalst waren en dat hij de winnaar is. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt. In februari vorig jaar sprak de Senaat Trump vrij van machtsmisbruik en obstructie van het Congres in de Oekraïne-affaire. Het dossier verhuist nu naar de Senaat die een afzettingsproces zal voeren. Dat zal wellicht na de inauguratie van Joe Biden als president zij. De eedaflegging is gepland voor 20 januari. Tot de eedaflegging van de twee op 5 januari in Georgia verkozen Democratische senatoren heeft de Grand Old Party nog de meerderheid in de Senaat. De Democraten zijn er vooral op uit dat Trump het verbod krijgt nog ooit een openbaar ambt te bekleden, zodat hij zich in 2024 niet kandidaat kan stellen voor het Witte Huis. (Belga)

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Boekhoudkundige verwerking van fusies tussen vennootschappen

Boekhoudkundige verwerking van fusies tussen vennootschappen - ontwerpadvies - openbare raadpleging
 

Blockchain

Nieuwe documentatiemap: blockchain

 

Aanvullende pensioenen - Overheidsbeleid inzake sociale en fiscale stimulansen

Aanvullende pensioenen - Doeltreffendheid van het overheidsbeleid inzake sociale en fiscale stimulansen

Wetstraat
Instelling maatregelen voor zelfstandigen in de context van de Covid-19-crisis

Wet tot instelling van verschillende maatregelen ten gunste van zelfstandigen in de context van de Covid-19-crisis - BS 31 december, p. 98.039

Verenigingswerk

Wet betreffende het verenigingswerk - BS 31 december, p. 98.046
 

Dringende fiscale en fraudebestrijding-bepalingen

Wet houdende dringende diverse fiscale en fraudebestrijding-bepalingen - BS 30 december, p. 97.617