Vinden

116 personen opgepakt bij rellen na manifestatie voor overleden Ibrahima Barrie

(Belga) Bij de rellen die woensdagnamiddag en -avond zijn uitgebroken na de manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie, zijn 116 mensen opgepakt. Het gaat om 112 bestuurlijke aanhoudingen, waarbij 30 minderjarigen, en 4 gerechtelijke aanhoudingen. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). De 23-jarige Ibrahima Barrie werd zaterdagavond opgepakt door de politie Brussel Noord maar overleed nadien in nog onduidelijke omstandigheden. Het Brusselse parket heeft intussen een gerechtelijk onderzoek geopend voor onopzettelijke doodslag.

Woensdagnamiddag hadden familieleden en sympathisanten naar aanleiding van het overlijden een manifestatie georganiseerd voor het politiecommissariaat van de politiezone Brussel Noord in de Brabantstraat. Volgens de politie waren daarbij een 500-tal mensen aanwezig. Omstreeks 16 uur sloeg de sfeer op de betoging een eerste keer om. Demonstranten gooiden met voorwerpen, gebruikten rook en schreeuwden "politie, moordenaars". De oproerpolitie kwam ter plaatse en probeerde de gemoederen te bedaren. "Toen de organisatoren om 17.00 uur de betoging beëindigden, verliet de grote meerderheid van de manifestanten de plaats maar een groep demonstranten van 50 tot 100 personen bleef ter plaatse en veroorzaakte diverse incidenten en schade", meldt de politie Brussel Noord. "Dat gebeurde in eerste instantie in groep, nadien verspreidden de demonstranten zich. We hebben in grote getale ingegrepen en omstreeks 20.00 uur werd de rust op het hele grondgebied van de politiezone hersteld." Volgens de politie raakten één manifestant en vijf politieagenten gewond. Aan een politiepost in de Brichautstraat sneuvelde een raam en werd brand gesticht, in de Nicolaystraat werd een brandende vuilnisbak tegen de garagepoort van een ander commissariaat geduwd, zes politievoertuigen raakten beschadigd, net als een raam en een vuilniscontainer van een kleuterschool in de de Groenstraat, bushokjes op het Liedtsplein, een apotheek in de Gallaitstraat en winkels en wagens in de Brabantsstraat en de Aarschotstraat. In de omgeving van de Rogierstraat werd ook brand gesticht in een vuilniscontainer en in een winkel. (Belga)

Terug
Inschrijven nieuwsbrief Uw advertentie in onze nieuwsbrief?
Infotheek
Boekhoudkundige verwerking van fusies tussen vennootschappen

Boekhoudkundige verwerking van fusies tussen vennootschappen - ontwerpadvies - openbare raadpleging
 

Blockchain

Nieuwe documentatiemap: blockchain

 

Aanvullende pensioenen - Overheidsbeleid inzake sociale en fiscale stimulansen

Aanvullende pensioenen - Doeltreffendheid van het overheidsbeleid inzake sociale en fiscale stimulansen

Wetstraat
Instelling maatregelen voor zelfstandigen in de context van de Covid-19-crisis

Wet tot instelling van verschillende maatregelen ten gunste van zelfstandigen in de context van de Covid-19-crisis - BS 31 december, p. 98.039

Verenigingswerk

Wet betreffende het verenigingswerk - BS 31 december, p. 98.046
 

Dringende fiscale en fraudebestrijding-bepalingen

Wet houdende dringende diverse fiscale en fraudebestrijding-bepalingen - BS 30 december, p. 97.617