Wie of wat zoekt u?

WIE?

FIRMA, DIRECTIELID, BTW, TELEFOON, FAX

WAT?

ACTIVITEIT, TREFWOORD, MERK, PRODUCT, SECTORINDEX

WAAR?

POSTCODE, GEMEENTE, KIES PROVINCIE
1.444.427 ACTIEVE BEDRIJVEN - 938.146 CONTACTPERSONEN
  • Opleiding Sales & Marketing 19/03/2019 Vilvoorde (Living Tomorrow) Registratie
  • 26/03/2019 - Trends Top Netwerklunch Contacteer uw regionale accountmanager voor info over de netwerklunch in Oostkamp (Loweide).
  • Nieuw op trendstop.be Check de profielen van Antwerps Sportpaleis, Phoenix Services of BELKQ Belgium en Geo Solutions.
  • Opleiding Balansanalyse I 14/03/2019 Basisopleiding balansanalyse "De 9 ratio's" - Laakdal (LITC!) Registratie
  • 21/03/2019 - Trends Top Netwerklunch Contacteer uw regionale accountmanager voor info over de netwerklunch in Linden (De Victorie).

Top Industrie NLOp 23 januari werd de nieuwe Top Industrie voorgesteld bij Motrac in Antwerpen.

Dit zijn de opvallendste conclusies van onze gastsprekers:

“Logistiek zal radicaal moeten veranderen of zal veranderd worden”, waarschuwt Alex Van Breedam van Tri-Vizor. Hij schetst heel duidelijk waarom de huidige businessmodellen weldra niet meer zullen voldoen en geeft een aantal concrete suggesties om uit die dreigende impasse te geraken, waaronder het fysieke internet.

Guy Claes van Facilicom toont aan dat facility management en ecologie hand in hand kunnen gaan, van smart buildings, security en cleaning bots tot bio-organische schoonmaakmiddelen. Daarnaast IND_Let's Talkbreekt hij een lans voor de circulaire economie, bijvoorbeeld via een concreet concept in de horeca, en wijst hij ook op onze verantwoordelijkheid als consument.

Volgens Don Andrews van Tennant zal de digitale revolutie een impact hebben op warehousing en distributie, zowel op operationeel als strategisch vlak. Hij legt uit hoe een IoT-aangestuurd ecosysteem de (klanten)service optimaliseert maar dat je tegelijkertijd de menselijke factor niet kunt uitschakelen om kwantitatieve elementen kwalitatief te onderbouwen.

Ex-veldrijder Sven Nys maakt via zijn persoonlijke verhaal als topsporter en ploegmanager de vertaalslag naar de bedrijfswereld. Sleutelwoorden voor succes zijn team, respect, structuur en visie. Een blik op de toekomst is daarbij belangrijk, maar ook voldoende passie om te (blijven) doen waarin je goed bent. Waar leg je voor jezelf de lat om zo lang mogelijk door te gaan?

Vorig jaar gaf Burt Riské van Trends Business Information al een overzicht van de sectorevolutie. Hij stelde toen een positieve nettogroei vast qua aantal ondernemers actief in de industrie. Nu blijkt dat die trend zich doorzet: na de negatieve groei in 2013 en 2014, was er een groei met 260 bedrijven in 2015, 739 in 2016 en zelfs 842 in 2017. Dat had vooral te maken met meer dan 3.600 oprichtingen. Jammer genoeg steeg het aantal faillissementen lichtjes, van 405 in 2016 naar 435 in 2017, met als grootste uitschieters Saint-Roch uit het Naamse Couvin (meer dan 100 werknemers) en Crown Baele uit Londerzeel (meer dan 50 werknemers). De falingen in Vlaanderen namen lichtjes af (223 ipv 235 in 2016).

Een aantal sfeerfoto's:

Collage-Launch-Industrie-1

Collage-Launch-Industrie-2

Trends Top Industrie

De nieuwe Top Industrie, vol cijfers en verhalen over de ondernemingen die de sector kleuren, is ook in pdf beschikbaar.

 

Top Industrie_2018_partners