Wie of wat zoekt u?

WIE?

FIRMA, DIRECTIELID, BTW, TELEFOON, FAX

WAT?

ACTIVITEIT, TREFWOORD, MERK, PRODUCT, SECTORINDEX

WAAR?

POSTCODE, GEMEENTE, KIES PROVINCIE
1.473.700 ACTIEVE BEDRIJVEN - 1.430.022 CONTACTPERSONEN
  • Opleiding Balansanalyse II 29/10/2019 De commerciële cyclus en haar financiële werking - Kontich (Clubhouse) Registratie
  • 24/10/2019 - Trends Top Netwerklunch Contacteer uw regionale accountmanager voor info over de netwerklunch in Vilvoorde (Taste).
  • 14/11/2019 - Trends Top Netwerklunch Contacteer uw regionale accountmanager voor info over de netwerklunch in Oostkamp (Loweide).
  • Opleiding Sales & Marketing 14/11/2019 Hasselt (Roularta Media Group) Registratie
  • Nieuw op trendstop.be Check de profielen van AC's Accountants, D.B.P. PlasticsSteel Dreams en Business Executive Service Company.

Terugblik-Top-ICT

Op 24 april werd de nieuwe Top ICT voorgesteld bij Antwerp Management School.

Dit zijn de opvallendste conclusies van onze gastsprekers:

Prof. dr. Steven De Haes van Antwerp Management School legde de aanwezige managers op de rooster van digitale transformatie en stuurde iedereen met wat huiswerk richting eigen onderneming. Via een concreet voorbeeld toonde hij aan dat het managen van risico’s met betrekking tot veiligheid van informatie minder evident is dan het lijkt. Er is de structuur: je kunt een Chief Information Security Officer aanstellen, maar rapporteert die dan best aan de CIO, CFO of CEO? Er zijn processen en verantwoordelijken: wie staat er in voor de toegang tot gevoelige informatie bij het vertrek van een medewerker? Een doeltreffende aanpak speelt zich volgens hem af op verschillende niveaus en wordt altijd best aan de bedrijfsstrategie gekoppeld. Er is echter nooit een one size fits all.

Frederik Somers van SD Worx legde via een quote van Drucker (“We are becoming aware that the major questions regarding technology are not technical but human questions”)de link tussen digitalisering en HR. Want die evolutie beïnvloedt de manier waarop tewerkstelling georganiseerd wordt, terwijl er vaak veel te licht overgegaan wordt. Hij ziet drie grote voordelen: een flexibelere werkomgeving, evidence based HR (data analytics, integrated cloud based solutions, people analytics) en digitale HR assistents die processen bundelen en vereenvoudigen. Hij is er verder van overtuigd dat de technologische verandering niet enkel jobs zal kosten maar ook opportuniteiten creëren door het effect op de productiviteit en de nood aan nieuwe technologie.

Via een driver als het Internet of Things wordt een ongeziene hoeveelheid aan data beschikbaar. Volgens Michel Philippens van SAS ligt daar een flinke uitdaging met heel veel mogelijkheden. Hij spreekt over Connectivity of Things waardoor smart factories, cities, buildings en zelfs patients ontstaan. De grote challenge is om snel inzichten uit die massa data te halen en naar intelligentie te vertalen, ook artificieel, met slimme algoritmes en interpretaties. En er is de beschikbare bandbreedte, die je kunt aanpakken door de analyse (gedeeltelijk) te verschuiven naar de sensoren waar de data verzameld wordt, de zogenaamde edge analytics, die zelfs ambient wordt. De nood aan data scientists en analyse zal enkel toenemen en volgens hem zelfs een nieuwe economie in het leven roepen: analytics economy.

Tot slot wees Burt Riské van Trends Business Information op de nakende GDPR-deadline van 25 mei 2018. De meldingsplicht aan het ‘data-subject’, de nood aan verhoogde (IT-)beveiliging van (gevoelige) persoonsgegevens, het bijhouden van een ‘verwerkingsregister’: het zijn maar enkele van de nieuwigheden die de consument beter moeten beschermen. De nieuwe wetgeving geldt echter enkel voor ‘persoonsgegevens’. Business-gerelateerde informatie valt dus buiten de wetgeving, maar hier geldt uiteraard wel dat bestaande regels (bv. een verplichte ‘opt-in’ voor marketingcommunicatie naar persoonlijke e-mailadressen) gerespecteerd moeten worden (e-privacy).

Bij het vergaren, verwerken, systematiseren, analyseren en interpreteren van bedrijfsgegevens hanteren we een strikte deontologie, waarbij het streven naar het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige, juiste, actuele en volledige gegevens centraal staat. Elke actie wordt dus getoetst aan de regelgeving met betrekking tot het verzamelen en verwerken van B2B-data.Concreet betekent dit dus dat de handels- en marketinginformatie van Trends Business Information GDPR compliant is.

Een aantal sfeerfoto's:

Collage-Launch-ICT-1

Collage-Launch-ICT-2

Trends Top ICT

De nieuwe Top ICT, vol cijfers en verhalen over de ondernemingen die de sector kleuren, is ook in pdf beschikbaar.

 
ICT_Partners